Ehdolla liittovaltuustoon

 

Olen ehdolla Mielenterveyden Keskusliiton liittovaltuustoon huhtikuun jäsenäänestyksessä: www.mtkl.fi/vaalikone.

Miksi ehdolla?

Olen taistellut parikymppisestä saakka mielenterveyden haasteiden kanssa. Opin vuosikymmenien aikana vaikenemaan, koska häpesin itseäni, "epänormaaliuttani", ja varjoelämääni.

Kun kouluttauduin kokemusasiantuntijaksi 47-vuotiaana, aloin puhua ääneen kokemuksistani webinaareissa ja erilaisissa koulutustilaisuuksissa. 

Ja kiertue jatkuu yhä.

Diagnoosit ja sosiaaliset leimat eivät kerro mitään kenestäkään. Suomessa tarvitaan yhä enemmän asiallista tietoa mielen haasteista ja sairauksista, niin ettei kenenkään sairastavan tarvitsisi piilotella itseään. Se energia, jota voitaisiin käyttää toipumiseen ja palautumiseen, ja myöhempään soveltuvaan palaamiseen yhteiskuntaan menee hukkaan, jos potilaan voimavarat syö häpeä.

Tarvitsemme siis lisää iloa ja positiivisuutta, jotta voimme nähdä erilaiset kokemukset jopa yksilön voimavaroina, ja näin voimme lisätä ymmärrystä elämästä ylipäätään!

Kiitän Vaasan Mielenterveystoiminnan Tuki ry:n hallitusta, että he asettivat minut ehdolle. On ilo palvella yhdistystä, jonka ihmiset näkivät minut, kun ensi kerran tulin mukaan, arkana ja salaa. On ilo olla mukana nyt näissä MTKL:n vaaleissa!

Kommentit

Lähetä kommentti